Friday, August 17, 2007

Tο Σκουμπρί και οι εξετάσεις


Περίοδος εξετάσεων.Δεν ξέρω για σας, αλλά προσωπικά, κάθε τι που περιλαμβάνει τη λέξη 'εξέταση', με οδηγεί ταχύτατα στο γραφείο του αγαπητού μου παθολόγου, με ύποπτης φύσεως συμπτώματα.Οι συμβουλές τύπου 'δεν κρίνεται τίποτα ζωτικό, ηρέμησε', από το ένα αυτί μπαίνουν και βγαίνουν ανεμπόδιστα από το άλλο.Οι παλμοί μου σκαμπανεβάζουν μεταξύ ταχυκαρδικού σοκ και κατατονίας.Γενικά ομολογώ, ότι σε τέτοιες ακατονόμαστες περιόδους, δεν αποτελώ ακριβώς αυτό που λέμε 'καλή παρέα'.Εδώ και χρόνια το όπλο μου κατά του άγχους είναι η εξαιρετική μέθοδος της στρουθοκαμήλου: κάθομαι και χαζεύω μέχρι να μου περάσει, βγαίνω για καφέδες, υπολογίζω σελίδες, αφαιρώ εικόνες και, τελικά, ΔΕΝ διαβάζω, οπότε το άγχος καραδωκεί χαρωπό και την επόμενη μέρα κτλ...


Να προσθέσω σε αυτά τα φαιδρά και μια δόση εξοργιστικής αφηρημάδας.Σε προηγούμενη εξεταστική η καλή μου μανούλα είχε αφήσει ολίγα άνθη στο γραφείο μου, τα οποία φυσικά χωρίς αλλαγή του νερού, τα πέταξα εντός τριών ημερών.Σιγά το περίεργο ε;;; Ναι, αλλά το νερό τους έμεινε στο ποτήρι του από όπου και το ήπια (!) μονορούφι καθώς διάβαζα αφηρημένη το βράδυ. (soklamon εσύ ξέρεις για τι μιλάω...) Και συνεχίζω:βγαίνω για τα σκουπίδια με παντοφλίτσα και το μαλλί της τρελής, ξεχνάω τα κλειδιά μου και οι κλειδαράδες κάνουν πάρτυ με τα λιγοστά μου ευρώ.Πηγαίνω για ψώνια χωρίς λεφτά κι αν, κατ' εξαίρεση, τα θυμηθώ, σίγουρα θα ξεχάσω να πάρω τσιγάρα και θα πρέπει να ξαναβγώ.


Μη γελάτε.Συμπονέστε με.Υπόσχομαι ότι ο φιλέσπλαχνος αναγνώστης, ο οποίος θα μου δώσει μια λύση για να γλιτώσω απ' τα δεινά (ΜΗ μου πείτε να ηρεμήσω και να διαβάζω οργανωμένα και με σύστημα), θα κερδίσει δώρο-έκπληξη.Απαραίτητη προϋπόθεση: η μέθοδός του να με βγάλει αλώβητη απ' την επερχόμενη εξεταστική.


Ευχαριστώ,


Σκουμπρί

6 comments:

Γείτων said...

Οι εξετασεις ειναι η χαρα του παιδιου! :P

Σκουμπρί said...

xm...nai...xazo paidi xara gemato.

Anonymous said...

αλώβητη.... από τις εξετάσεις αλώβητη γίνεται (μόνο από αυτές). Απλά φρόντισε την επόμενη φορά να βάλεις μέσα στο ποτήρι με το νερό λίγο "συντηρητικό φυτών" πριν το πεις ..... χνιαρ!!!

Σκουμπρί said...

Συντηρητικό φυτών ε?Λες?Το έχεις δοκιμάσει ή εγώ θα κάνω πάλι το πειραματόζωο?

Anonymous said...

απανταχού καμένοι του πλανήτη ενωθείτε...... η νίκη είναι κοντά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

soklamonios said...

Ελπίζω να βρήκες λύση στο πρόβλημά σου γιατί μόλις τώρα ανακάλυψα την ιστορία σου λόγω της αναφοράς στην μυθική αφηρημάδα μου...