Friday, March 2, 2007

Γράμμα στους γονείς μου


Αγαπητοί μητέρα και πατέρα,

Το παρόν γράμμα έχει σκοπό να σας καθησυχάσει. Υποθέτω πως, τον τελευταίο καιρό, τα νέα που φτάνουν στα αυτιά σας για τα επεισόδια, με πρωταγωνιστές τους φοιτητές, σας έχουν κάνει να τρελαθείτε από αγωνία για το σπλάχνο σας. Σας ενημερώνω λοιπόν, πως το όλο θέμα έχει διογκωθεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα ενημέρωσης-η κατάσταση εδώ είναι σε κάθε περίπτωση υπό έλεγχο.

Ελπίζω να με συγχωρέσετε που άργησα τόσο να σας γράψω και δεν απάντησα στα τελευταία 27 τρυφερά σας γράμματα. Υπεύθυνη γι αυτό δεν είναι η χρόνια αναλγησία μου, αλλά ένα πραγματικά ατυχές περιστατικό, που συνέβη σε προηγούμενη γενική συνέλευση της σχολής μου και στο οποίο εμπλεκόταν ένας σιδερένιος λοστός, ένας άντρας με κουκούλα και ένας κουβάς με νιτρικό οξύ. Οι γιατροί πιστεύουν πως θα μπορέσω ξανά να χρησιμοποιήσω το αριστερό χέρι και όσον αφορά την όραση, πάντα θεωρούσα πως δύο μάτια είναι πλεονασμός.

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω πως συμμετέχω ενεργά στις πορείες, για τη δικαίωση του φοιτητικού κινήματος. Αυτά που διαδίδονται για τραμπουκισμούς, ξύλο και συλλήψεις δεν έχουν καμία πραγματική βάση. Η εβδομάδα που πέρασα στο τμήμα ήταν μια απλή παρεξήγηση, όπως και η φερόμενη ως ‘απόδρασή’ μου. Όσο για τα 53 ράμματα στις ωμοπλάτες σε λίγο καιρό ούτε που θα διακρίνονται.

Ένα πραγματικά ευχάριστο νέο είναι, πως για πρώτη φορά στη ζωή μου είμαι ερωτευμένη. Πρόκειται για ένα πραγματικά αξιόλογο παιδί με πολλά ενδιαφέροντα και από την προηγούμενη Τρίτη συμμετέχω στην απεργία πείνας που διοργανώνει. Τα χάπια που μου έδωσε εκείνη η κοπέλα βοηθάνε πραγματικά.

Θα περιμένω όπως πάντα με χαρά το επόμενο γραμματάκι σας. Σας τονίζω ξανά πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανησυχείτε για μένα και για εκείνο το σπυράκι που είχα στον αγκώνα-ήταν απλώς ένα κουνούπι.

Σας φιλώ με αγάπη,
Σκουμπρί.

4 comments:

soklamonios said...

Υ.Γ.1
Μαμά, κοιτά να δεις πλάκα. Θυμάσαι που έψαχνες το σωληνάριο με την κόλλα; Ε, λοιπόν το βρήκα στο ποτήρι με τα βουρτσάκια το δοντιών!

Υ.Γ.2
Πιο είπες είναι το τηλέφωνο της φίλης σου της οδοντιάτρου;

Σκουμπρί said...

Χα,χα κοντρίτσες ε;Για άκου λοιπον:Μαμά,κοίτα να δεις πλάκα.Θυμάσαι που πέταξες τα λουλούδια απ το γραφείο μου και άφησες το νερό στο ποτήρι;Ε,δεν υπάρχει πια...(χικ)

Υ.Γ.
Μη γελάτε,το περιστατικό είναι πραγματικό,λόγω αφηρημάδας...

Anonymous said...

μαμα... θυμάσαι που μου είπες να πω στην αγαπημένη μου μικρούλα αδερφή να μην παίζει με τα σπίρτα?
...Το ξέχασα...`
"σκουμπρόφιλη"

Σκουμπρί said...

Xε χε χε...Μαρίνα φλαμπέ...!